Tütsü

30-01-2019 17:42
Tütsü

Tütsü

Tütsü dendiği zaman aklınıza ne geliyor? Sadece kokusundan ibaret basit bir çubuk mu? Ortama biraz ambiyans ve mistiklik katmak için yakılan bir araç gereç? Aslında tütsü bunlardan çok daha ötedir. Yoga, meditasyon ve çeşitli zihinsel ve mistisizm ritüellerinde tütsünün kullanılması çok daha farklıdır. Tütsüyü yakmadan elinize aldığınızda bir parça tahta çubuk ile karşılaştığınızı düşünürsünüz. Yüzlerce tahta parçasından farksız ve ışıksız bir tahta parçası. Fakat küçük bir kıvılcım ile tütsüyü yaktığınız zaman içindeki cevheri yani kokusunu ve dumanını elde edersiniz. İşte çeşitli meditasyonlarda, dini ritüellerde tütsü tam olarak bu sebeple kullanılır. Basit bir yanma ve koku vermenin dışında. Çeşitli doğu inanışlarında tütsü bir değişimi ve içimizde sakladığımız gizli gerçeği temsil eder. Kimileri için ise insanın ruhunun bedenden ayrılmasını en güzel ifade edişlerinden biridir tütsü yakmak. Basit gözüken fakat arkasında güzel ve nahoş bir iz bırakan parça. İnsanların yaşamlarından sonra geride kalan dostlarına ve sevdiklerine bıraktıkları naçizane hatıraları kadar değerli. İçlerimizde sakladığımız değerli ve güzel olan tüm her şeyin küçük bir kıvılcım ile ortaya çıkabileceğini gösteren küçük bir hatırlatıcı. Kokuların ve aromaların arkasında bizler için güzel bir metafor. İslamiyet ten Budizm’e, Budizmden Hristiyanlığa, Hristiyanlıktan doğu mistisizmine kadar tütsü kullanımını görebilirsiniz. Her kültürde, her inanışta ve her spiritüel deneyimin içerisinde yer edinmiştir tütsü. Ne sadece güzel bir koku kadar basit, ne de sadece ambiyans için kullanılan bir araç gereç. Her şeyden ve herkesten, sizden ve bizlerden küçük parçalar taşırcasına evlerimize, iş yerlerimize, bulunduğumuz tüm mekanlara yayılan ve gerçeği, huzuru, asıl varış noktasını hatırlatan parçalardır tütsüler. Ne çok basit, ne çok karmaşık. Olması gerektiği kadar. 


 Tütsü Çeşitleri ve Merak edilenler:


Tütsülerin çeşitleri ve türleri çok merak edilen ve kafa karıştıran bir konu. Gelin sizlerle bu konuyu inceleyelim. 


 Tütsü zararlı mı? 

-Cevabımız hayır, tütsü zararlı değildir. Sadece çok ileri seviye astım hastalarında biraz rahatsızlık verici olabilir bu da tamamen duman ve yoğun koku ile alakalı aynı etkiyi her hangi bir parfümde yapacaktır. Kısacası tütsünün herhangi bir zararı yoktur.


Doğal tütsü çeşitleri nelerdir? 

-İşin aslı tüm tütsüler doğaldır. Çeşitli bitkilerin ve çeşitli çiçeklerin özleri ile bir bambu ya da özel başka bir ağacın parçasına bu kokuların geçirilmesi ile tütsü elde edilir. Bazı kültürlerde ise tütsüyü sadece ağaç kabukları, çiçek özleri ve bazı özel bitkiler ile yakarak kullanırlar. Kullanım şekli ve biçimi değişebilir fakat değişmeyen tek şey tütsünün doğal olduğu gerçeğidir. 


En iyi tütsüler hangileridir? 

-Kişiden kişiye ve kullanım alanına göre bu sorunun cevabı değişse de bazı tütsüler diğerlerinden daha popülerdir. Palo Santo, Sandalwood ve Nag Champa bu popüler tütsülerdendir. 


Tütsülerde çeşitleri nelerdir? 

Bu sorunun kesin bir cevabı bulunmamakta. Koku bakımından yelpaze her zaman çok geniş oldu ve olmaya devam ediyor. Portakallı, vanilyalı, amber, lotus ve çok daha fazla aromaya ve çeşitliliğe sahip tütsü bulunmaktadır. Tüm çiçek özlerinden ve şifalı bitkilerin neredeyse tamamından tütsü yapılabilmektedir. 

 
Web Sayfamızda bulunan Tüm Tütsü Çeşitleri için Tıklayın.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.