Süper Güçleri Olmayan Kahraman Tenten
O Bir Gezgin, O Bir Gazeteci, O Bir Kahraman
O süper güçleri falan olan biri değil, bizim sarışın çocuk Tenten. Belçikalı çizer Georges Prosper Remi –ya da bilinen kısa adıyla Hergé- tarafından yaratılan genç gazeteci Tenten, 1929 yılında hayatımıza girdi. Köpeği Milou (biz ona Fındık diyoruz) ile birlikte atıldığı yüzlerce macera yıllarca tüm dünya tarafından yakından takip edildi. Öyle ki orijinal adı "Les Aventures de Tintin” olan "Tenten’in Maceraları” pek çok dile çevrilmiş, çizgi roman olarak kalmamış ve çizgi dizi film haline de gelmiştir. Bu da yetmedi, 2011 yılında ünlü sinema yönetmeni, senarist ve yapımcı Steven Spielberg Tenten’i, maceralarıyla birlikte beyaz perdeye aktardı.
"Tenten benim tüm çocukluğuma şahit…” diyenleri bu tarafa alalım. Bu maceraperest gezgin, figür halinde evinize misafir olacak. Tenten Figürleri o eğlenceli, heyecanlı ve komik maceraları bu kez sizi de kahramanlardan biri haline getirerek yeniden yaşatıyor.
Onlar Olmasaydı O Kadar Macera Yaşanamazdı
Tenten figürleri arasında sadece Tenten değil, ona her serüvende eşlik eden arkadaşları da var. Tenten kadar efendi olmasa da yine de çok sevdiğimiz, dobra adam Kaptan Haddock ağzında piposuyla masanızın üzerinde size Tenten’le yaşadıkları doludizgin maceraları anlatabilir ve "yüz bin fırtına adına bahse gireriz ki” anlatmaya bir başlarsa susmaz çünkü malum, anlatacak çok macera var.
Tenten Figür
Modelleri koleksiyonunuzda Profesör Tournesol de yer alıyorsa ne yapmamanız
gerektiğini biliyorsunuz; onu duyma problemi yaşadığına ikna etmeye
kalkışmayın, zira bu, beyhude bir uğraş olacaktır.
Tenten’in akıllı ve sadık yareni Milou, figür halinde sizin de dostunuz olabilir. Ya da belki sizin favorileriniz, dünyanın en beceriksiz dedektifleri Dupond ve Dupont. İstisnasız her macerada suçluyu değil masumları tutuklasalar da, sakarlıkta dünya standartlarını aşsalar da onları seviyoruz. İkiz kardeş olmadıkları halde görüntüleri arasındaki tek fark bıyıkları olan bu karakterler, kişilik bakımından da eş. Bu sebeple, "İkisine birden gerek yok, bir tanesi yeter.” demeyin. Onlardan sadece birinin figürünü alıp onları ayırmayın. Çünkü Dupond’suz Dupont ve Dupont’suz Dupond düşünülemez.