Özel Tasarım Rakı Bardakları (Kadehleri)

23-01-2019 17:23
Özel Tasarım Rakı Bardakları (Kadehleri)

Özel Tasarım Rakı Bardakları (Kadehleri)

3M’nin olmadığı bir rakı sofrası, rakı sofrası değildir. 3M ne mi? Meze, muhabbet, müzik. Rakıdan sonra sofranın en önemli bileşenleri usta ellerden çıkmış mezeler, sağlam bir muhabbet ve fonda usulca ses veren müziktir.

Mide ne boş olmalı ne tıka basa dolu. Mezeler bu sebeple var. Fava, haydari, yoğurtlu patlıcan, piyaz, Arnavut ciğeri, kalamar, havuç tarator, yoğurtlu semiz otu… Hangi meze(ler) olmadan rakı sofrasına oturmazsın?

Rakının yanında en iyi giden, en lezzetli meze "muhabbet”tir elbette. Muhabbet mi rakıyı güzelleştiriyor, rakı mı muhabbeti güzelleştiriyor, ayırt etmesi güç. Dilleri çözer rakı. Tam kıvamında sohbet etmeyi bilsin de önemi yok, kırk yıllık dost mu karşıdaki, hiç tanımadığın bir yabancı mı…

Müziği de davet etmek gerek masaya. Ağır başlı bir müzik, hani şöyle "halden anlayan” cinsten. Damak ve mide rakıyla şenlenirken kulaklar da müzikten nasiplenmeli. Yakışmaz mı Müzeyyen’in sesi, anason kokusuna?

Rakı bardağı deyip geçme. Rakı Bardağı Tasarımıyla sofraya renk katabilir. O ince uzun bardakların zarafeti, rakı aromasını güçlendiriyor olabilir mi? Tokuşturulduklarında çıkan ses bazen neşeli bir kahkaha, bazen derin bir iç çekiş, bazen bir "ah”. "Rakı bardağı dediğin incecik olmalı!” diyenlerden misin?

 

Anason Kokusuna Deniz Kokusu Karışsın

 

Malum, kedere de eşlik eder rakı, neşeye de. Uzun uzun dinleyebilir derdini, hiç sıkılmadan. Kıskanmadan, samimice paylaşır sevincini. Keyiften ya da dertten, rakı içmek için bir sebep mutlaka vardır.

Başlı başına bir kültürdür rakı. Bir adabı vardır onu içmenin. Fondip yapmak marifet değil, yudum yudum tadına varabilmektir asıl mesele. Ve hafif bir rüzgâr essin mümkünse. Meltem mesela… Tatlı tatlı esen bir rüzgâr, hemen çarpılmayı engeller, muhabbeti ve keyfi daha uzun kılar. Karadan Ege Denizi’ne doğru essin meltem. Rakı sofrası Ege’ye karşı kurulmuşsa masanın başköşesine Mustafa Kemal yerleşsin. Ege, gökyüzünün mavisinden değil, O’nun gözlerinin mavisinden ilham alsın. Atatürk suretinin şereflendirdiği Özel Tasarım Rakı Bardağıyla mümkün bu.

Rakıyı en güzel içenlerdendi O. Rakıyı güzel içmek deyince eski İstanbul kabadayılarını anmadan olur mu? Naralarıyla yeri göğü titreten Arap Hüsnü’yü ve Odesalı Kosti’yi de muhabbete katın özel tasarımlı rakı bardaklarının üstünde. Tam da rakı sofrasına yakışır, anlatacak ne hikâyeleri vardır kim bilir…

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.