Kurgu Değil Farklı Bir Realite: Marvel Dünyası

13-12-2018 16:32
Kurgu Değil Farklı Bir Realite: Marvel Dünyası

Marvel Figürleri

 

Amerikalı çizgi roman yazarı Stan Lee, DC’ye rakip olacak süper kahraman hikâyeleri yaratmak amacıyla eline kalemi almasaydı bugün Hulk, Iron Man, Thor, Spider Man, Daredevil ve X-Man gibi karakterler hayatımızda olmayacaktı. Çizgi romanların ortaya çıkışından yaklaşık yarım asır sonra 1939 yılında kurulan - o zamanlardaki adıyla- Timely Comics şirketinin Marvel Comics 1 etiketiyle okuyucuya sunduğu dergi, ilk Marvel karakterlerini gördüğümüz ilk Marvel çizgi romanıdır. O zamandan bu zamana geçen onca yıl, Marvel karakterlerini yaşlandırmak yerine geliştirip büyüttü ve çoğalttı. Marvel karakterlerine bugün de hem gençler hem de ruhu genç olan pek çok insan tutku derecesinde ilgi duyuyor. Bu yüzden de Marvel Figürleri, en çok koleksiyonu yapılan figürlerden.  Genç yaşlı bütün marvel figür koleksiyonerleri için bu figürler, o büyülü dünyalara açılan birer kapı.

 

Hayalin Gerçek İçinde Eridiği Nokta

 

Marvel karakterlerinin bugün hala popüler olmasının başlıca nedenlerinden biri Marvel dünyasının teknolojiye ayak uydurabilmesidir. Çizgi roman olarak başlayan yolculuk günümüzde sinema dünyasında devam ediyor. İster çizgi romandan okuyalım, ister sinemada izleyelim Marvel serüvenleri kişiyi çok çabuk içine çekiyor. Hikâyenin daha başında kurgu algısı siliniyor ve gerçekçi olmayan pek çok öğe barındırmasına rağmen gerçek algısı yaratılıyor. Marvel serüvenlerini okumuyor ya da izlemiyor, adeta "yaşıyoruz”.  

Marvel Figür Setleri, içinde kaybolacağınız yeni öyküler yaratmanızı sağlayacak. Nişancılık konusundaki yeteneği tartışmaya kapalı Deadpool, iblislerin iblisi, cehennem yöneticisi Mephisto, üstün zekâlı Iron Man, 7’den 70’e herkesin hayran olduğu Spider Man ve daha niceleri… Zengin Marvel dünyasının sevilen iyi-kötü pek çok kahramanı, Marvel figür setlerinde sizin kurgulayacağınız yeni serüvenleri bekliyor.

 

Süper Dünyaların Arkasındaki Normal Hayatlar

 

Evet, süperler. Süper güçlere, doğaüstü becerilere sahipler. Fakat çoğu kostümlerini çıkardıklarında bizim gibi insan. Çokça heyecanlandıran, yer yer güldüren, kimi zaman da hüzünlendiren bu karakterleri bu kadar çok bağrımıza basmamızın nedeni belki de bu. Travmaları ve zaafları olan Marvel karakterlerinin yaşadıkları gerçek üstü serüvenler, içimizdeki sıkıcı realiteden kaçma isteğinin Stan Lee tarafında dışa yansıtılmış hali aslında. Marvel Figür Oyuncakları vesilesiyle ara sıra kendi gerçekliğimizden kaçıp Marvel gerçekliğinde zihnimize reset atabiliriz.

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.