Kahvenin Tarihçesi

11-09-2018 17:16
Kahvenin Tarihçesi

Kahvenin Tarihçesi

 

Tüm dünyada sevilen ve popülaritesi her geçen gün artan kahve, sıcak ve soğuk alternatifleriyle yılın her günü damaklarda özel bir tat bırakır. Etiyopya kahvenin ana vatanı olarak kabul edilirken günümüzde kahvesel şeyler günlük hayatın her anında modern şehir yaşantısının bir parçası halini almıştır. "Bir kahvenin kırk yıl hatırı vardır" sözünden de anlaşılacağı gibi Türk kültürünün ayrılmaz bir parçası olan kahve, farklı hazırlanış yöntemleriyle geniş kitlelerin en çok tercih ettiği içecekler arasında yer alır.

 

Kaldi Efsanesine Göre Kahvenin Keşfi!

 

 

Keçilerin bir ağacın meyvesini yedikten sonra canlanması ve neşelenmesini gözlemleyen Kaldi, kahveyi keşfetmekle kalmaz aynı zamanda ticaretini de yapmaya başlar. Avrupalı gezginlerin bu koyu renkli tadı hafif acımtırak olan maddeye kokusundan dolayı vurulmalarının ardından kahve önce İngilizler ve ardından da Amerikalılar tarafından tüketilmeye başlar.

 

İçeceğe gösterilen talebin artmasıyla beraber, Arapların kahve üzerinde egemenlik kurmaya başladığını fark eden Hollandalılar, fidan elde ederek kendi tarlalarını kurmaya başlamıştır. Bu üretimin giderek yaygınlaşmasının ardından özellikle Sumatra, kahvenin ana vatanı olarak kabul edilmiştir. Tüm dünyada tek bir asır içerisinde en önemli ticari malzemeler arasına girmeyi başaran kahve, bugün dünyanın en karlı ihracat ürünü olarak gösterilebilir.

 

Gönül Sohbet İster Kahve Bahane...

 

 

Tarihinin yanı sıra insanlar üzerinde bıraktığı keyifle dikkat çeken ürün, gönül sohbet ister kahve bahane söylemiyle günümüz modern şehir yaşantısının da vazgeçilmez bir parçası olmayı başarmıştır. Hemen her köşe başına açılan yerli ya da uluslararası zincir markalara ait dükkanlar kahve çeşitlerinin bir kültür, günlük hayatın da olmazsa olmazı yaparken kahvesel şeyler de ticari yaşama hareketlilik getirmiştir.

 

Ünlü isimlerin kahveyle tanışması ve müdavimi olmasının ardından tüm dünyada yayılan akım, bugün malzemesini tedarik eden kişilerin ev veya iş yerlerinde de kahve tüketmesini kolaylaştırmıştır. Birbirinden değişik aromalar ve pişirme yöntemlerinin göz alıcı fincan, tepsi ya da bardaklarda sunulduğu kahve sıcak ya da soğuk olarak en çok tüketilen içecekler listesinin başında yer alır. Yaratıcı tasarımlara sahip kahve fincanları öğrenciler için motivasyon sağlarken iş hayatında verilen ufak molaların da en lezzetli kaçamağı olarak gösterilebilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.