En İzlenen ve Sevilen Animeler

11-01-2019 17:58
En İzlenen ve Sevilen Animeler

En İzlenen ve Sevilen Animeler

Anime Figürleri

O kocaman gözlerde bazen sert bir cesaret, bazen sarsılmaz bir umut, bazen zehirli bir nefret, bazen bizi de duygulandıran bir hüzün görüyoruz. Havalı ve güçlü anime karakterlerini kurgu değillermiş gibi hayranlıkla izlediğimiz bir gerçek. Kullanılan özgün çizim stili sebebiyle önünüzde resim halinde duran bir sahnenin bir animeden alındığını hemen anlayabilirsiniz.

Anime Nedir? 

"Anime” sözcüğü İngilizcedeki "animation” kelimesinden geliyor olsa da bu karakterler Japon. Birbiriyle çok karıştırılan anime ve manga kavramları farklı şeyler ama arada büyük bir farklılık yok, zira manga, bu özel çizim tekniklerinin çizgi roman halidir, anime çizgi film halidir. Yani anime için mangaların ekrana uyarlanmış hali diyebiliriz.

Anime Figürleri ise hayranı olduğumuz, imrendiğimiz karakterlerinin ekrandan fırlamış hali. Dünya genelinde binlerce anime sever, büyük bir tutkuyla anime karakterleri figürlerinin koleksiyonunu yapıyor. Yoksa onlardan biri misiniz? O halde anime tutkusu için "bağımlılık” ya da "tiryakilik” nitelemelerinin abartı olmadığını biliyorsunuz.

Osamu Tezuka’dan Bütün Dünyaya Yayılan Aşk

Amerikalı çizgi dünyasında Walt Disney ne ise, Japon çizgi dünyasında da Osamu Tezuka o. Daha önce hiç duymadıysanız tanıtalım: Kendisi animenin babası, manganın tanrısı, Black Jack, Phoenix gibi eserlerin yaratıcısı. Daha küçücük bir çocukken -9 yaşındayken- ilk mangasını hazırlayacak kadar çizgi dünyasına aşık Osamu Tezuka, 1989 senesinde mide kanseri sebebiyle hayatını kaybedene kadar bu tutkuyu korumuştur.

O ölmesine rağmen ondaki bu yoğun tutku bugün dünya üzerindeki anime severlerin içinde hala yaşıyor. Öyle ki anime figürleri, figür dünyası içinde en çok ilgi görenlerden. Hangi karakterin figürüne sahip olmak istersiniz? Dünyaya, gezegeni yok etsin diye gönderilen, meteorları parçalayacak kadar güçlü Goku mu? İçinde 9 kuyruklu devasa tilki canavarı taşıyan Naruto mu yoksa? Belki de öyle çok şamata çıkarmayan, mütevazı bir karakteri beğeniyorsunuz. Yoksa kim olduğu, karakter özellikleri, ünlü olup olmaması gibi detaylara takılmıyor, aslında anime çizim tekniğine mi hayranlık duyuyorsunuz? Anime Figürleri Satan Sitelerden kolayca ulaşacağınız ünlü ünsüz figür oyuncaklar, anime sanatını elle tutulur hale getiriyor.

Anime dünyası size çok uzaksa ama anime sever bir dostunuz varsa biraz vakit ayırıp bu dünyayı ziyaret edin, zira o dostunuzun doğum günü yaklaşırken "Ne hediye alsam?” diye kara kara düşündüğünüz sırada anime figürleri imdadınıza koşabilir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.