Çizgi Roman Nedir ?

Çizgi Roman Nedir ?

Çizgi Roman Nedir?

 

Kabul edelim, çok kitap okuyan bir toplum değiliz. Fakat söz konusu çizgi romanlar olunca akan sular duruyor. Metinden ziyade görsellerin yer alması kimilerinin nazarında çizgi romanları "çocuk işi” kılıyor fakat Çizgi Roman tutkunları için mesele hiç de böyle değil. Başlı başına bir kültür öğesi olan çizgi romanlar, özgün bir tarzın önemli bileşenlerinden. Çizgi roman kültürü batıda ortaya çıkıp şekillenmiştir. Mizah içerikli yayın yapan dergilerin yaygınlaşması, 1800’lü yılların ortalarında yeni bir formun 'çizgi romanların' ortaya çıkmasına zemin hazırladı. Avrupa’da doğan çizgi roman, Amerika’da büyüyüp gelişti. Başlarda sadece gazetelerde kendine yer bulan "arkası yarın” tadındaki çizgi romanlar daha sonraları bağımsızlıklarını ilan edip dergi halinde basılmaya başladı.

Çizgi romanlar ortaya çıktıktan yaklaşık bir asır sonra ülkemize geldi. 1930’larda batıdan alınan çizgi romanlarla Türk okuru çizgi roman kültürünü tanımaya başladı. Çizgi roman çizip yazma işine profesyonel olarak merak saran ilk kişi olarak Orhan Tolon’u gösterebiliriz. Orhan Tolon, zamanın popüler çocuk dergisi "Çocuk Sesi” için "Düklükün Serüvenleri” adından bir çizgi roman hazırladı. Çizgi romanların ülkemize gelişi gecikmiş olsa da geldikten sonra gelişimi hızlı oldu. Orhan Tolon’un ardından pek çok isim, Türk çizgi roman tarihine damga vuracak önemli çizgi romanları yarattı.

 

Çizgi Roman Karakteri Olduğunun Farkında Olan Çizgi Roman Karakteri: Deadpool

 

Bizi içine alan heyecanlı serüvenleri sebebiyle okurken biz bile olayların kurgu olduğunu ve tüm o insanların, süper kahramanların çizgi roman karakterleri olduğunu unutuyoruz. Wade Wilson, nam-ı diğer Deadpool bir çizgi roman karakteri olduğunun bilincinde olan, çizgi roman dünyasının belki de en ilginç ve en "kafa” karakteri. Kendisini anti-süper kahraman olarak tanımlamak çok da yanlış olmayacaktır. Deadpool, sıra dışı öyküsüyle dünya genelinde binlerce kişiyi etkisi almış bir çizgi roman serisi. Çizgi Roman Deadpool’u bu kadar popüler kılan şey belki de dünyayı kurtarmaya çalışan iyilik abidesi bir süper kahraman yerine ilk kez bir "kötü”nün başrolde görünmesi. Deadpool içimizdeki kötü şımarık çocuğu temsil ediyor olabilir. Belki bu yüzden kötü olmasına rağmen onu seviyor ve sahipleniyoruz.

 

Çizgi Roman Koleksiyonunuz Var Mı?

 

Yoksa hemen yapmaya başlayın. Günlük hayatın stresinden biraz uzaklaşmak için. Ya da, "Hobileriniz nedir?” sorusuna verilecek havalı bir cevabınız olsun diye. Onlarca çizgi roman karakteri arasında mutlaka kendinizle özdeşleştirebilecekleriniz vardır. Konudan çok uzaksanız çizgi roman tutkunu birilerinden Çizgi Roman Önerileri alarak işe başlayabilir, kendinizi kaptırarak okuyacağınız bir çizgi roman keşfedebilirsiniz.

Fanatik bir Çizgi Roman okuru yada Çizgi Roman Okumaya ve biriktirmeye yeni başlayan birisi iseniz Mutlaka En Popüler Çizgi Roman Çeşitlerinin bulunduğu web sayfamızı ziyaret etmek için; TIKLAYIN.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.